1. 7. 2025   |   svátek má Jaroslava
 

Lín v houbové omáčce

Název Množství a jednotka
lín 1000 g
mouka 1 lžíce
máslo 2 lžíce
čerstvé houby 250 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme asi půl hodiny odležet.Pak po obou stranách opečeme na rozpáleném másle. Rybu vytáhneme, dáme na talíř do tepla a na zbylém tuku podusíme houby nakrájené na plátky. Zvlášť osmažíme na lžíci másla cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, mírně povaříme, spojíme s podušenými houbami, dochutíme pepřem, solí, kmínem a vše i s rybou ještě chvíli společně povaříme.


 


RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné ořechy

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...