3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Lín v houbové omáčce

Název Množství a jednotka
lín 1000 g
mouka 1 lžíce
máslo 2 lžíce
čerstvé houby 250 g
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Porce ryby osolíme, opepříme, obalíme v mouce a necháme asi půl hodiny odležet.Pak po obou stranách opečeme na rozpáleném másle. Rybu vytáhneme, dáme na talíř do tepla a na zbylém tuku podusíme houby nakrájené na plátky. Zvlášť osmažíme na lžíci másla cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, mírně povaříme, spojíme s podušenými houbami, dochutíme pepřem, solí, kmínem a vše i s rybou ještě chvíli společně povaříme.


 


RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...